Alopecia Androgenetica

Diagnose haaruitval

Het grootste gedeelde van onze klanten heeft te maken met ‘alopecia androgenetica’, beter bekend als mannelijke kaalheid die veroorzaakt wordt door het mannelijk hormoon of een erfelijke aanleg. Het frontgedeelte en het boven- en kruingedeelte van het hoofd vertoont een diffuus kalend beeld. Een vergelijkbaar beeld zien we bij ‘alopecia diffusa’. Bij deze vorm van haaruitval zijn er in verhouding te veel haarzakjes in de zogenaamde rustpauze waardoor het haar over het gehele hoofd (tijdelijk) uitgedund, dan wel diffuus kalend is.

Haarstukken bij alopecia androgenetica 

Als er sprake is van een van deze vormen van haaruitval, past haarkliniek Lancia Haartechniek in de meeste situaties de haarstukken behandeling toe. De hairfusion wordt verwerkt in het gebied waar de haaruitval zich bevindt en loopt soepel over in uw eigen haar.  Overigens wordt de hairfusion ook vaak gebruikt voor een luxe toepassing om het eigen (dunne) haar te verlengen en/of te vervolmaken. 

Afspraak maken?

Is een van bovengenoemde diagnoses voor u bekend en wilt u dat de haarproblemen verleden tijd zijn? Maak vrijblijvend een afspraak met de haarkliniek, zodat onze specialisten met u kunnen bepalen wat we voor u de beste oplossing is! Dit kan tevens telefonisch of via e-mail.

Wat is Alopecia androgenetica?

Alopecia androgenetica, ook wel bekend als mannelijke kaalheid, is een vorm van haarverlies die wordt veroorzaakt door een gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). DHT wordt geproduceerd door de zogenaamde ‘androgenen’, die een verhoogd risico op alopecia androgenetica kunnen veroorzaken. Alopecia androgenetica is een veel voorkomende aandoening bij mannen en wordt gekenmerkt door het kaal worden van de bovenkant van het hoofd. Veel mannen zullen deze aandoening als volwassenen ervaren, maar het kan ook bij jongeren voorkomen.

Wat zijn de oorzaken?

De exacte oorzaak van alopecia androgenetica is nog steeds onbekend. Er wordt gedacht dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische factoren, hormoonniveaus en leeftijd. DHT heeft een schadelijk effect op de haarzakjes in de bovenste delen van het hoofd, waardoor er steeds minder haar groeit. Bovendien kan de aandoening ook worden verergerd door stress, schadelijke stoffen en een slechte voeding. De symptomen van alopecia androgenetica zijn meestal duidelijk te herkennen. Meestal begint het haarverlies bij de slapen en oren, waarna het naar achteren beweegt. De haarlijn gaat vervolgens steeds verder terug, waardoor de bovenkant van het hoofd geleidelijk kaal wordt. Soms zal het haarverlies zich ook naar de achterkant van het hoofd uitbreiden. In ernstige gevallen kan het haarverlies zich naar andere delen van het lichaam uitbreiden, zoals de baard, wenkbrauwen en andere delen van het gezicht.

Gelukkig zijn er tal van beschikbare behandelingen voor alopecia androgenetica. De meest voorkomende behandelingen zijn medicijnen, zoals minoxidil, finasteride en spironolactone. Deze medicijnen kunnen helpen om het haarverlies te vertragen, maar ze kunnen het haarverlies niet volledig stoppen. De natuurlijke haarstukken van Lancia Haartechnieken vullen dat op.