Alopecia Areata

Diagnose haaruitval

Pleksgewijze kaalheid wordt toegeschreven aan ‘alopecia areata’. Door ontsteking van de haarwortels vallen de haren pleksgewijs uit en blijven er gladde kale plekken achter. De haarzakjes raken niet beschadigd door de ziekte en daarom zullen de haren na verloop van tijd weer terug groeien. In sommige situaties blijft de huid wel kaal en zou het kunnen lijden tot ‘alopecia totalis’.

Haarwerken bij alopecia areata 

Welke behandeling wij gebruiken om deze haaruitval uiterlijk voor u op te lossen hangt af van verschillen factoren als de grilligheid van de areata, in hoeverre de plekken “verspringen” en in hoeverre u zelf de hoofdhuid nog wil/moet behandelen met lotions of andere medicatie. Dit alles zal met u overlegd worden in het intakegesprek. Een van deze oplossingen is een gedeeltelijk haarwerk. Ook voor mannen biedt haarkliniek Lancia Haartechniek oplossingen en behandelingen.

Afspraak maken?

Is een van bovengenoemde diagnoses van alopecia voor u bekend en wilt u dat de haarproblemen verleden tijd zijn? Maak vrijblijvend een afspraak met de haarkliniek, zodat onze specialisten met u kunnen bepalen wat we voor u de beste oplossing is! Als u vragen heeft kunt u ook altijd eerst contact met ons opnemen. Dit kan tevens telefonisch of via e-mail.