Alopecia

Voor elke diagnose van alopecia heeft Lancia Haartechniek een oplossing

Alopecia betekent letterlijk ‘haaruitval’. Er zijn meerdere oorzaken, waardoor u te maken kunt krijgen met alopecia. Mogelijke oorzaken van alopecia zijn medicijngebruik, chemokuur, schildklierafwijking, natuurlijk verouderingsproces/ erfelijkheid, disbalans in de hormoonhuishouding. Over het algemeen hebben invloeden van buitenaf zoals het kleuren en/of permanenten van het haar geen enkele invloed op het haaruitval waarmee u wellicht op dit moment mee te maken heeft. De oorzaak van de overmatige haaruitval zit in de onvolledige aanleg van de haar in de follikel. Een dermatoloog kan gedegen onderzoek doen als u kale plekjes in uw haar ontdekt of beseft dat u niet meer het volume heeft van wat u gewend was. Hij of zij zal u waarschijnlijk een van onderstaande diagnoses van alopecia geven.

Diagnoses alopecia

Alopecia androgenetica

Het grootste gedeelte van onze klanten heeft te maken met deze vorm van alopecia. Alopecia androgenetica wordt ook wel een mannelijke kaalheid genoemd. Veroorzaker van alopecia androgenetica is dan ook vaak het mannelijk hormoon of een erfelijke aanleg.

Alopecia areata

Alopecia Areata is een pleksgewijze kaalheid op het hoofd of andere behaarde delen van het lichaam. De exacte oorzaak van deze diagnose is nog niet helemaal duidelijk, maar voorlopig wordt deze vorm van alopecia gerelateerd aan een auto-immuunziekte.

Frontale fibroserende alopecia

Bij Frontale Fibroserende Alopecia is sprake van een terugtrekkende haarlijn. Het beeld dat ontstaat bij deze vorm van alopecia is van een symmetrische kale band die door kan lopen tot achter het oor en zelfs tot in de nek.

Alopecia cicatricialis

Door de vorming van littekenweefsel ontstaat er een vorm van kaalheid. Deze alopecia vindt zijn oorsprong in bijvoorbeeld brandwonden, schimmels, infectie van de hoofdhuid en noemt met alopecia cicatricialis.

Haarwerk of haarstukken bij alopecia

Haarkliniek Lancia Haartechniek gebruikt diverse behandelingen om u van uw alopecia af te helpen. Welke behandeling wij toepassen hangt af van de diagnose van alopecia. Dit alles zal met u besproken worden in het intakegesprek. Een hairfusion. Een gedeeltelijke haarprothese-gedeeltelijk haarwerk. Weving / hairextensions. Met deze diverse behandelingen lossen wij uw haaruitval op. Lees meer over onze alopecia behandelingen. Ook bieden wij oplossingen voor mannen!

Bovengenoemde verschillende diagnoses van alopecia kunnen de veroorzakers zijn van haaruitval. Wanneer uw dermatoloog u geen behandelopties meer kan aanbieden is een mooi, natuurlijk haarwerk een fantastische manier om uw verloren haren weer aan te vullen. Waar we ook gezamenlijk voor kiezen, u kunt bij ons altijd verzekerd zijn van de passie voor haar van onze haarwerk-specialisten. Voor ons is alleen het mooiste haar goed genoeg!

Afspraak maken?

Is een van bovengenoemde diagnoses voor u bekend en wilt u dat de haarproblemen verleden tijd zijn? Maak dan vrijblijvend een afspraak met de haarkliniek, zodat onze specialisten met u kunnen bepalen wat we voor u de beste oplossing is! Dit kan tevens telefonisch of via e-mail.